Hvis dit barn spiser ensidigt, er det vigtigt med vitamintilskud

En sund og varieret kost er vigtigt for et godt helbred. Det gælder både børn og voksne. Men det kan være svært at vide, hvor mange vitaminer og mineraler barnet får i sig. Også selvom du sørger for at sætte et frugtfad frem, der kan friste barnet.

Myndighederne anbefaler, at børn fra 4-10 år dagligt får 300-500 gram frugt og grønt afhængig af alderen, men i gennemsnit får kun hvert 3. barn nok af det grønne. For at dække det daglige behov skal de nemlig spise to hele frugter og to hele grøntsager hver eneste dag. Større børn anbefales at spise 600 gram frugt og grønt. Det er især grøntsagerne det kniber med at få nok af.

Småtspisende og kræsne børn
At børnene kun stikker lidt til maden ved måltiderne, eller måske oven i købet er decideret kræsne, er ikke så ualmindeligt. Det er selvfølgelig vigtigt at prøve at gøre den sunde mad ekstra attraktiv, for eksempel ved at skære frugt og grøntsager i lækre, mundrette bider.

Udover at indøve gode madvaner, kan det måske være en god ide at supplere med et multivitaminprodukt med vitaminer og mineraler, som dit barn dagligt har behov for. APOVIT® multivitaminer til børn er netop et sådant kosttilskud. De købes på apoteket og findes som tyggetabletter i fire smagsvarianter: Med jordbærsmag, tutti-fruttismag, appelsinsmag og colasmag til børn fra 3 år og derover.

Kosttilskud kan ikke erstatte en varieret kost.

KILDE:
Fødevarestyrelsen