Manden er typisk den stærke i familien. Men kræfterne kommer ikke af sig selv

Mænd er generelt fysisk stærkere end kvinder, og de fleste kan godt lide at holde deres krop i gang. Hvis din mand også gerne vil være fysisk aktiv, er det vigtigt, at hans kropsform er solid og immunforsvaret normalt. Derfor er det en god idé at sørge for sund og varieret kost.

Flere bøftomater til bøfferne
Mænd spiser generelt en mindre mængde frugt og grønt end kvinder – i gennemsnit spiser mænd kun 2/3 af den anbefalede mængde, der er på 600 gram om dagen uanset køn.

Kvinders kost indeholder ifølge kostundersøgelser generelt en del mere frugt og grøntsager end mænds, og på den måde afspejler undersøgelsen virkeligheden i de hjem, hvor manden måske snupper bøffen frem for bøftomaten.

Gå efter et sundt, let liv
Du kan motivere hele familien til at følge de officielle kostråd, der skaber en god balance mellem mad og fysisk aktivitet. Kostrådene handler om at spise varieret, ikke for meget og at være fysisk aktiv. Vi skal spise frugt og mange grøntsager, spise mere fisk, vælge fuldkorn, spise magert kød, kødpålæg og mejeriprodukter. Vi bør spise mindre mættet fedt, salt og sukker og slukke tørsten i vand. Lever du efter kostrådene, vil kroppen få dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer

Vær omsorgsfuld
Du kan også vælge at supplere familiens kost med et dagligt kosttilskud, der bidrager til en god vitaminbalance. Det er klart, at kosttilskud ikke kan erstatte en sund levestil, men de kan give dig og din mand et supplement. Multivitamintabletten APOVIT® Multi indeholder 11 vitaminer og 9 mineraler, og indeholder blandt andet vitaminerne A, C og D, der bidrager til immunsystemets normale funktion. APOVIT® Multi tages én gang dagligt i forbindelse med et måltid. APOVIT® Multi fås på apoteket.

Kosttilskud kan ikke erstatte en varieret kost.

KILDER:
Fødevarestyrelsen
Danskernes kostvaner 2011-2013, DTU Fødevareinstituttet