Grøntsagstærter med gods i – lækker opskrift på grøntsagstærte
08.Nov.2021Hallihalløj og lige et øjeblik! Vi havde fuldstændig glemt, hvor fantastisk nemt og lækkert grøntsagstærter er. En god, gammel klassiker vi vender tilbage til igen og igen, som blandt andet indebærer grøntsager (surpriseee), hytteost, æggemasse og ikke mindst en hemmelige ingrediens – nemlig sennep
Den kære porre er bare noget helt særligt. Grøntsagstærter generelt er bare super lækkert, fordi du får en masse sunde vitaminer, men du får stadig stillet din craving med noget crispy, cheasy og ikke mindst smagfuldt. Nå, men tilbage til porren! Porren er nemlig spækket med folat og C-Vitamin
Grøntsagstærte med hytteost og porre
Dette skal du bruge til en lækker grøntsagstærte:
– Færdiglavet grov tærtedej (findes i alle supermarkeder og er nemt og lækkert!)
– 1 liter vand
– 1 spsk. salt
– 300 gram tyndskåret porre-ringe (med folat og C-vitamin)
– 2 æg (med biotin)
– 180 gram hytteost (godt med protein)
– 1 tsk. stødt muskatnød
– 1 spsk. sennep
Først skal du forvarme din ovn, så den kommer op på 200 graders varmluft. Tryk dejen ud i en springform med bagepapir. Dejen skal komme halvt op ad kanten. Smør bunden med sennep inden den ryger en tur i ovnen med et stykke bagepapir over i 6-7 minutter. Pisk æggene sammen og bland dem med hytteosten og krydderierne. Vend de lækre porre-ringe ned i hytteostblandingen og smæk det ned i den forbagte bund. Bag tærten i ca. 30 minutter, men hold selv øje med, hvornår æggemassen bliver fast.
Velbekomme!