Madpakkeideer – hjemmelavet sandwich og madpakkesnacks
21.Oct.2021Tro det eller ej; Det behøver slet ikke at være et kæmpe projekt at lave en sund, smagsfuld og mættende madpakke. Faktisk kan det gøres dejligt nemt til både dig selv og måske endda også resten af familien.
Vi har samlet tre tips, som kan få dig til at elske madpakker, frem for at ty til hurtig takeaway eller den kedelige dagens ret fra kantinen.
1. Alt ind i ovnen: Søndag aften ryger alt ind på en bageplade, ganske simpelt. Nogle kyllingebryster, laksefileter (med Omega-3) og forskellige grøntsager såsom brocolli (med folat og C-vitamin), peberfrugt (med C-vitamin), squash, gulerod m.m. På denne måde kan du bagefter sammensætte frokost til tre dage i forvejen og eventuelt tilføje nogle ris, pasta eller en god dressing.
2. Byg selv sandwich: Steg kylling eller miks din egen tunsalat (med Omega-3), som du kan have med i en bøtte. Skær nogle sprøde grøntsager og lav en nem karrydressing med ganske enkel creme fraiche/skyr og karrykrydderi. Prop det hele i små bøtter og saml sandwichen mellem to skiver groft brød, når du skal spise. Så undgår du vådt brød og kan nyde en helt frisk, mættende og HJEMMELAVET sandwich.
3. Snacks timing: Forbered nogle sunde og energiopkvikkende snacks, som stiller den lille sult og giver et frisk pust til hjernen. For at sikre, at de ikke bliver spist før sulten melder sig, men af ren kedsomhed, så prøv at lave nogle snack-tidspunkter. Så du eksempelvis skriver kl. 10 ved gulerødder og hummus, kl. 14 på den hjemmelavede muslibar og kl. 16 på en banan. På den måde holder madpakken hele dagen
Velbekomme!