Spinat på fem måder – lækre retter med spinat
21.Oct.2021Du kender det måske. Du har fundet en lækker fødevare, som du bare ikke kan få nok af – men den samme ret på fjerde dagen, kan også blive for meget. Selv hvis man er glad for at få brugt sine rester, kan man altid få for meget af det gode. Også når man har med en superfood som spinat at gøre, som jo er en god fødevare at gå amok i! Den er nemlig rig på både A-, B2-, D-, E- og K-vitamin, niacin, folat, kalk, jern og kostfibre
Men bare rolig, for der findes mange skønne retter hvor du kan give nyt liv til din spinat, hvor spinaten enten spiller hoved- eller birollen – så her finde du inspiration til lækre retter med spinat:
Æggemuffin med spinat: ÆG-ceptionel simpel aftensmad! Opvarm spinat i lidt vand til den falder sammen og bland det med æg og finthakket løg. Kom det i muffinforme og bag dem i 12 minutter.
Spinattærte fyldt med alt hvad hjertet begærer! Jeg kommer gerne spinat, chorizo og porre i, der bliver dækket af hytteost og æg rørt sammen. Prøv også med lidt fetaost.
Salat: En frisk, mættende salat, der næsten skriger af sol og sommer med spinat, figner, feta og mandler – Hold op jeg glæder mig til lange lyse sommeraftener!
Spaghetti med spinat: Giv spinaten og nogle svampe i skiver en svitser på panden og tilføj lidt mælk og muskatnød deri – og vend det med spaghetti, mums!
Spinat-smoothie: Både god til morgen, frokost og aften! Jeg giver gerne spinaten selskab af banan, avocado, ananas og mælk.
Velbekomme!